Прикарпатська облрада звернеться до Уряду через "зрівняйлівку" в зарплатах


На наступній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати розглянуть звернення до уряду, щодо забезпечення соціальної справедливості в засадах оплати праці працівників бюджетної сфери.

Зокрема, це питання обговорили під час засідання комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Манолія Піцуряка, підняття мінімальної зарплати до 3 735 грн. викликає в нього тривогу, що працівники бюджетної сфери до 12 розряду будуть отримувати майже однакову зарплату. Тож звернення до уряду в цій ситуації дуже актуальне.

Як зауважив голова комісії з євроінтеграції, депутат облради Ігор Дебенко, це звернення напрацьоване після виїзного засідання обласної ради.

«На сьогодні склалася ситуація, коли перший тарифний розряд знаходиться на рівні прожиткового мінімуму. Це несправедливо. В приватному секторі прибиральниця заробляє більше, ніж кваліфікований бюджетний працівник. Ця ситуація стосується всієї бюджетної сфери. Кваліфіковані працівники втікають», - переконаний Дебенко.

За словами голови комісії Манолія Піцуряка, якби перший тарифний розряд підняти до мінімальної зарплати, а не прожиткового мінімуму, то це було б правильно.

«В мене, як головного лікаря, в колективі 360 чоловік. Тарифна ставка лікаря-хірурга вищої категорії  - 4264 гривн. Працівник першого розряду має тарифну ставку 1921 гривень, а з доплатою він буде мати мінімальні 3735 гривень. Тобто лікар, який стоїть в операційній по кілька годин рятуючи життя і технічний працівник прирівняні. Це несправедливо», - сказав Піцуряк.