Прикарпатська прокуратура прозвітувала, скількох злочинців повернула із-за кордону


Прокуратура Івано-Франківської області інформує про стан роботи з питань міжнародно-правового співробітництва

Як інформує прес-служба прокуратури, упродовж 11 місяців 2017 року прокуратурою області розглянуто 76 запитів про надання міжнародної правової допомоги у кримінальних провадженнях, що надійшли від компетентних органів іноземних держав, які виконано.

Направлено 3 запити українських правоохоронних органів про надання міжнародної правової допомоги, які також виконано (2 – у Республіку Польща, 1– до Російської Федерації).

Скеровано в Генеральну прокуратуру України 5 запитів українських правоохоронних органів про видачу (екстрадицію) 5 осіб, за якими компетентними органами іноземних держав 3 осіб уже видано.

До Міністерства юстиції України скеровано 2 запити українських правоохоронних органів про видачу (екстрадицію) 2 осіб.

Здійснено 1 екстрадиційну перевірку, результати якої скеровано до Міністерства юстиції України.

Звільнення затриманих осіб компетентними іноземними установами у зв’язку із закінченням встановленого відповідними міжнародними договорами терміну тримання під вартою, до надходження у встановленому порядку клопотань правоохоронних органів області про екстрадицію, не допущено.

Фактів відмови від екстрадиції осіб, затриманих компетентними органами іноземних держав, із причин відсутності складу злочину в діях зазначених осіб не було.

У вказаний період поступило 20 клопотань про перейняття кримінальних проваджень від компетентних органів іноземних держав, які перебувають у провадженні слідчих підрозділів ГУНП в області.

Скарг на рішення, що стосуються міжнародного співробітництва і правової допомоги у кримінальних справах та провадженнях, які розслідуються правоохоронними органами області, до прокуратури області не надходило.

Керівництвом прокуратури області налагоджено належну взаємодію з представниками Івано-Франківського відділення Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні, з якими у квітні поточного року проведено робочу зустріч.