Прикарпатська школярка відмовилась від випускного заради допомоги іншим


Незабаром у школах канікули, а у випускників – зворушливі прощання зі своєю шкільною родиною, випускні бали та гучні вечірки до ранку. Ці святкування обминуть випускницю Коломийської школи №3 Тетяну Палагнюк.

Дівчина вирішила тих кілька тисяч гривень, які дали їй батьки на весь цей випускний клопіт, витратити на благочинність, каже Дзеркало Коломиї.

Наш кореспондент вирвав дівчину на кілька хвилин зі шкільної парти, щоби поспілкуватися.

– Я вирішила, що корисніше буде підтримати матеріально бійців АТО й допомогти моєму давньому знайомому, який страждає серйозним захворюванням Євгенові Скіпчуку. Частину грошей я віддала благодійній організації допомоги бійцям АТО, другу частину – Євгенові на лікування. Моя сім’я вже допомагала йому й раніше, – розповідає випускниця Таня. – Хлопцеві нема ще й тридцяти, а він серйозно хворий. А без випускного балу, дорогої зачіски й дорогої сукні я якось обійдуся.

Взагалі-то я вже раз гроші віддала для вояків АТО, які батьки мені виділили на випускний у дев’ятому класі. Мої рідні мене підтримують.

Наша сім’я займається волонтерською діяльністю ще від Євромайдану. Ми дуже переймаємося долею наших вояків, тим більше, що й мамин брат воював на передовій.

Після отримання атестату поступатиму до університету в Польщі, вже готую документи. А наразі хочу бути потрібною людям, яких знаю особисто і яких не знаю, але вони так само потребують допомоги.