Прикарпатська влада обіцяє реагувати на спекуляції з вартістю продуктів харчування


Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олега Гончарука з представниками громадських організацій, політичними партіями та громадськістю міста.

Зокрема, голова Всеукраїнської спілки ветеранів Василь Сав'юк звернув увагу на те, що потрібно врегулювати цінову політику в області, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

"Пройдіться ринком та подивіться на їхні ціни. Цукор в одному магазині по 16, в іншому - 18, а на базарі уже 20 – 22. Те саме із цінами на хліб. Потрібно із цим щось зробити", - зауважив Сав'юк.

У свою чергу директор департаменту економіки ОДА Володимир Попович повідомив, що на сьогодні область забезпечена продуктами харчування. Окрім того, знизився той ажіотаж, що був на минулому тижні.

Натомість Олег Гончарук зобов’язав свого заступника Володимира Кушніра моніторити ціни та попит на продукти. І раз на тиждень інформувати журналістів про кроки, які приймає влада щодо стабілізації вартості продукти.

Нагадаємо, вчора голова ОДА повідомив про створення комісії з представників структурних підрозділів облдержадміністрації, інших уповноважених інстанцій задля наведення порядку в сфері ціноутворення.

"Основними її завданнями є контроль ситуації та, що особливо важливо, невідкладне й жорстке реагування на будь-які спроби маніпуляцій. Ми використовуватимемо усі повноваження, надані нам державою, для усунення можливості повторення ситуації, яка виникла", - запевнив Гончарук.