Прикарпатська влада обіцяє реконструкцію палацу Потоцьких


Комплекс споруд "Палац Потоцьких" є важливою пам’яткою архітектури для Івано-Франківська та області, то мусить отримати нове життя

Таку думку висловили очільник облдержадміністрації Олег Гончарук на виїздній нараді за участі нардепа Матвінка, представників міської влади та благодійного фонду «Комплекс палацу Станіслава Потоцького з брамами». Нарада пройшла на території Палацу Потоцьких, інформує прес-служба ОДА.

«З метою відновлення історичної пам’ятки та задля залучення туристів, ставимо перед собою завдання реконструкції приміщень та прилеглої території палацу. Маємо зробити все для того, щоб територія палацу Потоцьких стала молодіжним культурно-мистецьким центром», - заявив голова ОДА Олег Гончарук.

У прес-службі не зазначають, яка позиція з цього приводу власника приміщень оліхарха Олега Бахматюка. Також наразі невідомо терміни, коли ж саме у палаці Потоцьких можуть розпочатись відновлювальні роботи.

Водночас, чиновники прийняли рішення провести обстеження всіх приміщень та території заради безпеки людей, які перебуватимуть на території палацу Потоцьких.

Як відомо, палац Потоцьких ще в 2004 році перейшов у приватні руки. Натомість земельна ділянка залишилась у власності міста. Втім, донедавна документи на землю так і не були оформленими.

До теми: Ініціативна група пішла на оглядини Палацу Потоцьких

Голова Івано-Франківської ОДА обіцяє сприяти у відновленні Палацу Потоцьких

Що ховається за високими мурами франківської пам'ятки архітектури "Палац Потоцьких"

Влада за 10 років так і не спромоглася оформити документи на землю Палацу Потоцьких