Прикарпатська влада та перевізники уклали Меморандум щодо перевезення воїнів


Сьогодні, 23 квітня, на засіданні обласного координаційного комітету допомоги пораненим під час антитерористичної операції де продовжено тему про пільгове перевезення учасників АТО.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні голова обласної спілки об'єднання воїнів АТО Парцеєм було піднято тему про некоректне поводження перевізника щодо одного з бійців АТО.

Опісля, з боку ОДА було проведено нараду з людьми відповідальними за пасажирські перевезення, на якій відбулася зустріч з представниками об'єднання пасажирських автостанцій та приватними перевізниками, які здійснюють маршрути по області.  В цих переговорах дійшли згоди і зафіксували це підписанням меморандуму «Про спільні дії в знак шани, поваги до захисників вітчизни та пам’яті за усіма загиблими героями України».

В підписанні меморандуму брали участь посадові особи ОДА, івано-франківське обласне підприємство автобусних станцій, представниками громадських організацій, зокрема обласної спілки обєднання воїнів АТО, та найбільші перевізники області.

В документі  йдеться, що «особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції користуються пільговим проїздом в автобусах приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутів загального користування відповідно до положень чинного законодавства, зокрема, Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. При цьому, окрім посвідчення встановленого взірця, перевізники та оператор автостанційної діяльності визнають право учасника АТО на користування пільгою на підставі довідки, форма якої затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014р. №413 “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення”, а також довідки, виданої безпосередньо військовими частинами, та військового квитка із відповідним записом про участь в АТО»

Після виголошення суті меморандуму журналісти поцікавилися як поводитися добровольцям і хлопцям з розформованих  батальйонів, які теж є учасниками АТО, адже довідок в них немає. Тож було вирішено, що такі випадки розглядатимуться індивідуально. Адже, кожен може назватися учасником воєнних дій, адже шахраїв теж вистачає.