Прикарпатське містечко хоче очолити чиновник, двічі судимий за корупцію


Івано-Франківська ОВК опублікувала списки кандидатів, які балотуються на міських голів Прикарпаття.

Згідно даних ЦВК на посаду міського голови Тисмениці балотуються 9 кандидатів. Серед них і колишній міський голова Ярема Галига, інформує Бліц-Інфо.

Скандал навколо персони Галиги розгорівся у 2009 році, коли прокуратура висунула меру звинувачення у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі 395 тис. грн.

Суд тоді засудив Ярему Галигу за ст.367 ч.1 і призначив покарання у розмірі 2500 грн. штрафу з позбавленням права найближчих півтора року займати посади в органах влади та місцевого самоврядування. Проте зважаючи на розкаяння підсудного, одразу ж застосував статтю 74 ч.4, звільнивши засудженого від призначеного йому основного і додаткового покарання. Після звільнення від кримінальної відповідальності Галига одразу повернувся у мерське крісло.

Проте не встиг міський голова повернутися на посаду, як проти нього знову порушили кримінальну справу. Правоохоронці документально з'ясували, що Ярема Галига одноосібно сфальсифікував рішення сесії міської ради в листопаді 2007 року. За цим рішенням, його сват отримав і приватизував дві земельні ділянки площею 0,08 гектара і 0,07 гектара в межах райцентру. Експерти тоді оцінили збитки міста на суму майже 52 тисячі гривень. Але як і в першому випадку Гализі вдалося вийти сухим з води.

Зараз 66-ти річний Ярема Галига знову хоче посісти крісло міського голови Тисмениці.

До теми: Надвірну мріють очолити всього два кандидати

На мерське крісло у Коломиї претендує священик, прокурор та стоматолог

На міського голову Городенки балотується недавній комуніст