Прикарпатське видавництво надрукує книжку алкоголіка-самогубці


У вересні 2016 року івано-франківське видавництво "П'яний корабель" видає свою дебютну книжку. "Незакінчений хрестовий похід"- це збірка вибраних віршів польського поета ХХ століття Рафала Воячека, у перекладі Мірека Боднара з ілюстраціями Олега Перковського.

Оригінал збірки вийшов через рік після смерті автора, у 1972.Книжка виходить за підтримки Польського Інституту у Києві. Передпродаж видання стартував 25 липня і триватиме до 31 серпня включно. Ціна видання за умовами передпродажу — 100 грн, повна ціна — 150 грн, пише gazeta.ua

Рафал Воячек — один із найзагадковіших і найконтроверсійніших польських поетів. Містифікатор і візіонер, який ще підлітком почав здійснювати спроби самогубства і виявляв надзвичайну цікавість до цвинтарів. Алкоголік, провокатор і скандаліст, що влаштовував бійки, був схильний до депресій і проходив обстеження у психіатричній лікарні на шизофренію. Рафал Воячек описував процеси розпаду особистості і неможливість пристосуватися до реальності. Його віршам притаманні глибокий ліризм та ніжність.

"П'яний корабель" — мале незалежне видавництво, що спеціалізується на перекладній поезії, а також на сучасній українській літературі, засноване поетом Міреком Боднарем і перекладачем Христиною Михайлюк у липні 2015 року.