Прикарпатські аграрії переймали досвід львівських сімейних ферм


Делегація Івано-Франківщини, яку очолила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Савка, відвідала Львівську область.
Метою робочої поїздки було ознайомлення із роботою молочарських обслуговуючих кооперативів та сімейних ферм.

Учасники делегації Прикарпаття, серед яких були сільські голови й начальники відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій, також вивчали досвід впровадження на Львівщині українсько-канадського проекту «СОКОДЕВІ», який працює в напрямку розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

Додамо, що між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та Канадською неурядовою організацією «СОКОДЕВІ» у червні 2015 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

За результатами підписання цього документу проект запрацював і в нашій області, зокрема, в Рогатинському районі на базі сільськогосподарського обслуговуючого молочарського кооперативу «Еком», який знаходиться у селі Чесники. Незабаром очікується впровадження проекту у Калуському та Долинському районах, де його учасники - молочарські кооперативи-матимуть змогу отримати технічну допомогу з боку канадської сторони.

Представники Богородчанського, Надвірнянського та Рожнятівського районів, які взяли участь у поїздці, виявили бажання організувати у  себе роботу зі створення молочарських кооперативів із залученням до них сімейних ферм.