Прикарпатські активісти вимагають люструвати директора одного із національних парків


Громадські організації підписали звернення голові Івано-Франківської облдержадміністрації Олегу Гончаруку, про потребу вжиття заходів щодо зміни директора Карпатського Національного природнього парку.

Офіційне звернення ГО "Правий Сектор Івано-Франківськ" розповсюдив у соціальній мережі Facebook, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Активісти просять Олега Гончарука звільнити директора  Карпатського Національного природнього парку, згідно Закону України "Про очищення влади".

"Про мольфарське керівництво Карпатським НПП вказаного чиновника ходять цілі легенди, починаючи з організації та приховування незаконних рубок дерев на території парку, закінчуючи деребаном та незаконними передачами земель природнього заповідного фонду Карпатського НПП. Підтвердження корисливої бездіяльності директора Слободяна В.Я. є той факт, що за час його керування, маючи дюжену судових рішень винесених в користь Карпатського НПП, не вжив жодних дій та заходів направлених для повернення незаконно переданих земель Карпатського НПП з незаконного володіння осіб", - йдеться у зверненні.

Активісти зазначають, що рішенням суду визнано, що 6 га земель Карпатського НПП незаконно передано фірмі ТзОВ "Краєвид", підлягають поверненню до ПЗФ Карпатського НПП. Засновниками ТОВ "Краєвид" є ТОВ "Женець" і Мар'ян Мартинюк. Директором фірми є Василь Ярославович Слободян.

Засновниками фірми "Женець" є син екс-губернатора Івано-Франківської області Василь Вишиванюк і Світлана Слободян. Директор – той же Василь Слободян.

Таким чином, громадські організації вимагають змінити директора Слободяна В. Я. на спеціаліста-патріота, який буде зберігати природу та традиції нашого краю, а не сприятиме його знищенню.