Прикарпатські браконьєри попалися на незареєстрованій зброї


Незважаючи на те, що сезон полювання на хутрового звіра на території Івано-Франківської області розпочинається, як правило, в листопаді, працівники міліції вже тепер виявляють порушення правил полювання та поводження з мисливською вогнепальною зброєю.

Так, у ході проведення рейду на полях Гринівецької сільської ради старшим дільничним інспектором міліції Тлумацького РВ УМВС спільно із старшим єгерем Івано-Франківського міжрайонного відділу УТМР затримано 22-річного жителя Тисменицького району, який здійснював відстріл дичини із застосуванням мисливської гладкоствольної рушниці у браконьєрський спосіб – з-під світла фар власного автомобіля. Також при огляді транспортного засобу правопорушника правоохоронці виявили трьохзайців-«русаків», які він здобув у заборонений час та незаконним методом. Як з’ясувалося, 23 жовтня молодик придбав рушницю, а вже наступного дня вийшов на «полювання».

На браконьєра складено адміністративний протокол за статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил полювання), санкція якої передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Того ж дня в селі Уторопи Косівського району місцеві правоохоронці затримали трьох громадян, жителів Косівського, Снятинського та Коломийського районів, які з використанням незареєстрованої мисливської рушниці також вийшли на «полювання». Тож тепер їм доведеться відповісти не тільки за незаконне полювання, а й за незаконне зберігання вогнепальної зброї.