Прикарпатські депутати дискутували, чи слухати звіт про роботу прокуратури без прокурора


Сьогодні, 28 березня, в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання президії, де затвердили перелік питань на друге пленарне засідання сесії.

Голова облради Олександр Сич зазначив, що першим питання на сесію пропонується винести інформацію про результати діяльності органів прокуратури за 2015 рік. Очільник облради пояснив, що доповідатиме заступник прокурора області, оскільки останній перебуває на лікарняному. Тож поцікавився, чи готові депутати заслухати заступника, а не прокурора області.

На це депутат-свободівець Василь Попович згадав, що прокурор часів Януковича Каліфіцький ігнорував органи місцевого самоврядування і не приходив на сесію облради. Тож, на його думку, потрібно відкласти це питання, аж поки на сесію не з’явиться сам прокурор області.

У відповідь депутат від БПП Остап Дзеса зауважив, що не варто порівнювати цього прокурора з прокурором часів Януковича. Тому, на думку Дзеси, заступник прокурора не менш кваліфіковано подасть інформацію.

Попович відповів, що в професійності заступника щодо доповіді інформації він не сумнівається. Втім, підкреслив свободівець, не впевнений, що той зможе відповісти на запитання депутатів.

Натомість депутат від "Батьківщини" Петро Книщук зауважив, що мова йде про звіт діяльності органів прокуратури, а не роботу прокурора. Тож впевнений, що сесія спокійно може заслухати й заступника. 

Водночас Олександр Сич підкреслив, що прокурор готовий прозвітувати й після завершення лікарняного. Принаймні, таке Братюк запевнив у телефонній розмові. До прикладу, на наступній сесії, яка може відбутися й за два місяця. Тож тут треба розуміти, резюмував Сич, чи буде інформація про результати діяльності прокуратури за 2015 рік буде ще актуальною.

Після дискусії 14 із 19 присутніх депутатів проголосували за винесення цього питання на сесію облради.