Прикарпатські депутати ледь не пересварилися через розподіл коштів бюджету розвитку


Сьогодні, 12 березня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого комісія заслухала питання про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2016 рік, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Романа Пацака, мова йде про малу суму для області, а саме 30 мільйонів гривень.

Він додав, що перелік пооб’єктного розподілу укладений за заявками усіх депутатських фракцій. Загалом, 30 мільйонів повинні розділити на 126 об’єктів.

Керівник фракції «Самопоміч» Тарас Виноградник заявив, що з їхньою фракцією ніхто не погоджував даного питання. Та й взагалі їхні пропозиції навіть ніхто не врахував. На що Пацак зазначив, що всі побажання депутатів врахувати було неможливо. Опісля у залі виникла словесна перепалка.

«Ви самі собі суперечите», - звернувся голова комісії Віктор Шевченко до Виноградника.

Натомість член комісії Ольга Федишин цікавилася скільки об’єктів зі списку здадуть в експлуатацію цього року.

За словами Романа Пацака, це дитсадки у селі Лісний Хлібичин Коломийського району та селі Голинь Калуського району, хірургічний корпус у Галицькій лікарні, школа у селі Княжолука, у селі Станківці – НВК. Однак, це все планується завершити за рахунок коштів регіонального розвитку та субвенцій з держбюджету.

«Не справедливо, коли одна школа отримає все, а інші нічого», - наголосив голова комісії.

Подискутувавши, комісія все ж погодила розподіл коштів, однак зі змінами.