Прикарпатські депутати не призначили скандального Карабіна керівником дитячо-юнацької спортшколи


Сьогодні, 23 вересня в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. Наразі депутати розглянули близько 40 питань.

Зокрема, й щодо призначення директора Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Щоправда, спочатку директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович звернувся до депутатів з проханням перенести розгляд питання через відсутність кандидата у залі засідань. Втім, депутатам така пропозиція не сподобалась. Зокрема, Святослав Никорович запропонував зняти питання з розгляду взагалі, мотивуючи це тим, що Мирослав Карабін взагалі не має права морального права претендувати на цю посаду.

Втім, його пропозиція не знайшла підтримки в залі. Опісля депутати надали слово відомому стронгмену Назару Павліву.

«Хочу розповісти депутатам, чому не можна підтримувати кандидатуру Мирослава Карабіна на посаду керівника дитячо-юнацької спортивної школи. Представник Партії Регіонів, чиновник відомий під кличкою «50%». Запитайте у тренерів області, чому саме. Він причетний до продажу комплексу «Олімп». Окрім озвученого, до цього кандидата ще є багато інших зауважень. Прошу депутатів не підтримувати цю кандидатуру», - звернувся до присутніх Назар Павлів.

У підсумку  депутати не підтримали кандидатуру Мирослава Карабіна. «За» проголосував тільки один депутат – із позафракційних.

Також в облраді не пройшло призначення Василя Сеніва на посаду керівника Івано-Франківського навчально-курсового комбінату житлово-комунального господарства. Як відомо, Сенів перебував на керівних посадах під час режиму Януковича, тож підпадає під дію закону «Про очищення влади».