Прикарпатські депутати поіменно підтримали націоналізацію російської відпочинкової бази


Сьогодні під час сесії ІваноФранківської обласної ради депутати підтримали рішення про повернення майнового комплексу пансіонату «Гута» у власність територіальної громади.

Як зауважив депутат облради голова обласної «Свободи» Василь Попович, пансіонат «Гута» вже близько 11 років не використовується, а відтак руйнується. Натомість міг би використовуватись на благо громади, адже має гарні приміщення і сверловину з водою хорошої якості.

«Тому нам потрібно повернути пансіонат «Гута» у державну власність, щоб відновити його та створити на його базі реабілітаційний центр для вояків, які беруть участь у російсько-українській війні. Цим ми також надамо роботу і місцевому населенню. У Криму у нас забрали все, тому це рішення буде справедливим», - звернувся до депутатів свободівець.

Натомість депутат Юрій Романюк звернув увагу на те, що для повернення цього об’єкту його повинен зареєструвати реєстратор. Чи вдасться це зробити, наразі не зрозуміло. Тим не менш обласні обранці вирішили таки прийняти рішення про повернення "Гути" у власність держави і включити майновий комплекс до "Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області". Тож комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна доручено взяти на баланс майновий комплекс пансіонат «Гута» на вул. Синогірська,11 у селі Стара Гута Богородчанського району Івано-Франківської області.

За повернення пансіонату поіменно проголосував 71 депутат Івано-Франківської облради.

До теми: На Франківщині хочуть націоналізувати базу відпочинку російського олігарха

Російська "Гута" стане українською