Прикарпатські депутати проситимуть парламент відновити дотації на худобу


Депутати обласної ради звернуться до центральної влади з проханням вирішити проблеми в агропромисловому комплексі області

Таке звернення винесли на розгляд комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема, в документі депутати просять голову ВР і прем’єр-міністра посприяти вирішенню основних проблем, які є у агропромисловому комплексі Прикапаття.

У зверненні зазначено, що одним з пріоритетних напрямів розвитку агропромислового комплексу в області є підтримка підприємництва та фермерства. Проте у цій галузі є багато проблем. Перш за все, вони стосуються внесення змін до податкового законодавства, які мають негативний вплив і можуть спричинити банкрутство багатьох підприємств. Тож депутати будуть просити внести зміни до законодавства і залишити 90% прибутку підприємцям, а 10% в державний бюджет.

Другим нагальним питанням є скорочення поголів’я худоби в населення. Адже за останні роки дуже зменшилася кількість великої рогатої худоби в приватних господарствах. Люди продають худобу, адже утримувати її економічно не вигідно бо немає куди реалізувати продукцію. Тому необхідно відновити виплати дотацій селянам за велику рогату худобу і молодняк.

Ще однією проблемою є припинення діяльності Коломийського ветеринарного заводу, який єдиний в області займався утилізацією тваринницьких відходів. Проте кілька років тому його закрили і зараз немає куди подіти загиблих тварин. Саме тому депутати проситимуть відновити його роботу.

Члени аграрної комісії одноголосно пропонують сесії підтримати це звернення.