Прикарпатські депутати розкритикували Ольгу Галабалу за «піар на камери»


Пропозиції заступниці голови обласної ради Ольги Галабали під час обговорення питання «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році» викликала гарячу дискусію на сесії Івано-Франківської облради.

Зокрема, депутатів обурило, що Ольга Галабала з голосу винесла пропозицію про ведення електронної системи закупівель для «екологічних коштів» на голосування. А саме після того, як екологічна комісія вирішила відправити це питання на доопрацювання і тільки потім винести на наступне засідання сесії.

Втім, заступниця голови запевнила, що є необхідність негайного введення електронної системи держзакупівель, тож просить поставити на голосування.

На це голова облради Олександр Сич поцікавився у керівника екологічної комісії Михайла Якимчука, яким було рішення комісії з цього приводу. Слід додати, що Якимчук як і Ольга Галабала є представником партії «Воля». Тож він не надто поспішав відповідати на це питання. Втім, все ж визнав, що комісія відправила його на доопрацювання.

У залі піднявся гул. Олександр Левицький не стримався і заявив, що такі заяви робляться лиш на камери, а не заради результату.

У підсумку голова облради все ж поставив пропозицію на голосування, втім депутати її не підтримали. Як зауважив голова лічильної комісії Ігор Шевчук, ніхто з депутатів не проти введення системи.

«Підкреслюю, що ніхто не проголосував проти, аби ви не казали у районних газетах, що депутати обласної ради проти. Допрацюйте це питання і всі проголосують», - зауважив Шевчук.

Ще більше критики викликали пропозиції Ольги Галабали у проект рішення про фінансування природоохоронних заходів. Депутати обурились, що всі вони не були подані на відповідній комісії, а виголошуються під час сесії. Адже так депутати не можуть зрозуміти про які зміни йдеться. Та Ольга Галабала відповіла, що всі пропозиції на екологічній комісії нею були озвучені, втім з невідомих причин у апараті обласної ради до проекту їх не внесли.

«Тому попрошу доручити працівникам апарату навчитись формувати проекти рішень. Бо якщо голова комісії просить зробити проект належним чином, апарат цього не робить, то всі закиди йдуть у бік комісії. Як на мене, то це несправедливо», - зауважила «волівка».

На це вже зреагував перший заступник голови облради Василь Гладій.

«Не шукайте крайніх там, де їх немає. Вина на голові комісії, яка не внесла пропозиції. В нас працює 12 комісій і тільки одну апарат не почув і не задовільнив», - резюмував Гладій.

А депутат від фракції БПП “Солідарність” Роман Ткач поцікавився у Ольги Галабали, чому вони не підійшли до керуючого справами облради, якщо мають зауваження до роботи працівників апарату.

«Якщо хтось не робить добре свою роботу, то треба йти і казати, кого треба навчити чи звільнити. Нащо показувати цирк? Ми нині вперше голосуємо не руками, а бюлетенями, на що йде багато часу. А ви ще вносите пропозиції з голосу, які навіть не всім зрозумілі. От хто заважає екологічній комісії працювати? Називайте прізвища, а не робіть цирк у прямому ефірі», - зауважив Ткач.