Прикарпатські депутати-ударівці подались у "революціонери"


Сьогодні в Івано-Франківську представили новостворену громадську організацію "Громадський революційний рух".

Активісти заявили, що багатьох не влаштовує відсутність змін в суспільстві та владі після Майдану. Саме тому вони вирішили об’єднати заради революційних змін і довершення справ, початих на Майдані, пояснили журналістам на презентації.   

"Після Революції гідності нічого не змінилося, тільки нові обличчя та старі корупційні схеми", - наголосив Юрій Довжанський, голова ГО "Народний контроль".

У рух ввійшли такі громадські організації як "Молода нація", "Альтернатива", "Спільна праця", "Народний контроль", "Українська агенція інвестицій та розвитку" та "Пожежно-спортивне товариство "Грім".

"Сьогодні йде війна Росії з Україною, а українська влада не виконує завдань, які ставив Майдан і третій етап революції. Саме тому відчуваємо нездатність влади провести реформи і виконати обіцянки", - зазначив Тарас Парфан, який представився як голова громадської організації "Українська агенція інвестицій та розвитку"

Хоча, треба зауважити, що Парфан є депутатом обласної ради від "УДАРу". Так само як і Микола Палійчук, що є головою депутатської фракції “УДАР"  в облраді. Тож, досить дивним виглядає те, що до "Громадського революційного руху" ввійшли чинні представники влади. Адже вони уже на своїх виборних посадах мали і мають можливість змінювати країну.

"Ми розуміємо, що в Києві ми нічого не можемо змінити, однак на місцях – селах та районах разом зможемо", - зазначив Палійчук.

Що заважало "працювати на місцях" обласному обранцю донині він не зауважив. 

До слова, Микола Палійчук раніше був головою Івано-Франківської ОДА. Перебував у партіях "Наша Україна" та УДАР. На посаді голови ОДА Палійчук запам’ятався відвертим лобізмом інтересів ТОВ "Скорзонера", яку очолював Олександр Шевченко. Зокрема, розширенням меж села Поляниця на сотні гектарів, які у 2008 році за безцінь викупив ТК "Буковель" та скандальними призначеннями людей, наближених до олігарха Коломойського, на ключові владні посади в регіоні.  І як пишуть місцеві ЗМІ, у Палійчука з Шевченком давні дружні стосунки. Також у пресі його називають кумом Ігора Палиці, екс-голови правління "Укрнафти" й бізнес-партнера вищезгаданого олігарха.