Прикарпатські депутати відібрали тільки одного активіста для переатестації МВС


В Івано-Франківську триває п’ята сесія обласної ради.

Наразі депутати розглянули питання «Про обрання представників до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в області», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Заступник голови облради Василь Гладій проінформував присутніх про кількість представників громадськості, які повинні ввійти до комісії з переатестації особового складу МВС.

За словами Гладія, до обласної ради надійшло 11 пропозицій.

«Питання розглядалося на профільній комісії де було прийнято рішення про: запропонувати від постійної комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади кандидатуру Тараса Виноградника», - повідомив Василь Гладій.

Комісія рекомендувала відібрати ще одного кандидата із трьох запропонованих. А саме: Ігора Синяка (ГС “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”), Віталія Костишина (ГО "Поступовий гурт франківців") та Богдана Мойсишина (ГО "Народна Самооборона Івано-Франківської області").

«Який статус має депутат Виноградник, щоб він входив до складу комісії без обговорень?», - поцікавився Попович.

На що Гладій зазначив, що сам був здивованим таким рішенням і переадресував його Винограднику. Останній повідомив, що його кандидатуру висунули члени комісії, яка представлена депутатами всіх фракцій. І за нього проголосували всі.

Водночас Ольга Галабала заявила, що на її думку всі чотири кандидатури варті ввійти в комісію. Та зачитала три критерії якими повинен володіти кандидат.

Через деякий час Василь Гладій зазначив,  що в облраду надійшло звернення від ГО «Контроль» про висунення кандидатури Тараса Виноградника.

Опісля в залі розпочалося обговорення кандидатур. Зокрема, кандидатуру Ігоря Синяка підтримала фракція «Свобода», «Укроп», «Батьківщина» та БПП «Солідарність».

Під час голосування «за» Ігоря Синяка проголосувало 76 депутатів. Зробити вибір ще із трьох кандидатур депутати вирішили шляхом таємного голосування.

Після півгодинної перерви, що була через друк бюлетенів для голосування Тарас Виноградник заявив, що депутати не врахували думку комісії, тож він зняв свою кандидатуру. Натомість Ольга Галабала заявила, що фракція не братиме участь у голосуванні.

Отже, за Віталія Костишина проголосувало 41 депутат, Богдана Мойсишина - 26 та 1 голос за Тараса Виноградника. Ще два депутати не підтримали жодного кандидата.

Оскільки голосів не вистачило жодному претенденту депутати повинні проголосувати ще раз.

Тож голова облради Олександр Сич запропонував профільній комісії повторно розглянути дві кандидатури та винести питання на наступне пленарне засідання. Водночас проголосовану кандидатуру Ігоря Синяка відправлять в управління нацполіції в області.