Прикарпатські депутати вимагають недопустити транзит російських фур через Україну


На четвертій сесії облради восьмого демократичного скликання депутати підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та прем'єр-міністра щодо недопущення транзиту російського вантажного транспорту територією України.

Зачитав звернення депутат від фракції ВО "Свобода" Василь Попович, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

А саме, Івано-Франківська обласна рада вимагає від уряду Арсенія Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати зрадницьке за змістом і суттю рішення про відновлення такого транзиту з 25 лютого 2016 року.

"В умовах російської агресії та окупації частини української території чинна влада зайняла позицію загравання з РФ. В Україні успішно працюють російські банки, підприємства та установи. Попри гучні обіцянки про конфіскацію майна російських компаній у відповідь на окупацію Криму та Донбасу чинна влада не зробила в цьому напрямку практично нічого. Навпаки, складається враження, що основним змістом її діяльності сьогодні є захист російських економічних інтересів у нашій державі.

Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Тоді, коли Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти.

Перемогти ворога можливо лише дієвим способом, нанесенням йому максимального рівня втрат, зокрема в економічні площині. Припинення транзиту транспорту – один з таких способів, який послідовно та систематично підриватиме російську економіку. Водночас кожна російська фура на українських дорогах – це фактично новий снаряд в українських бійців. Більше того, вважаємо, що пропозиція Міністра інфраструктури А. Пивоварського керманичу Міністерства внутрішніх справ А. Авакову щодо забезпечення супроводу Нацгвардією та іншими структурами МВС безперешкодного проходження російських фур нашою територією є абсолютно неприйнятною. Вона наочно демонструє маріонетковий характер нинішнього уряду, який заради гарантування бізнес-інтересів своїх покровителів ладний поставити Україну в принизливе становище", - йдеться у зверненні.

26 лютого ВО "Свобода" та громадські активісти відновили загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України у зв'язку з зрадницькою, капітуляційною позицією уряду Яценюка.

"У зв'язку з ситуацією, що склалася, Івано-Франківська обласна рада висловлює свою підтримку акції з блокування руху російських фур. Ми вимагаємо від найвищої влади  припинити лобіювання інтересів олігархів та російських окупантів в Україні, не здійснювати політику подвійних стандартів щодо агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України", - наголосив депутат.