Прикарпатські депутати вирішили не об'єднувати підприємства, що опікуються державним і комунальним майном


Сьогодні, 1 лютого відбулося засідання комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед дев’яти запланованих питань, комісія розглянула питання доцільності об'єднання комунального підприємства з експлуатації майна обласної ради та господарського підрозділу ресурсного забезпечення ОДА, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Керівник комунального підприємства з експлуатації майна обласної ради Віталій Костишин прозвітував про діяльність підприємства.

"В загальному на рік КП виділяють 6 мільйонів. Із них – 3 мільйони ідуть на зарплату. На балансі підприємства знаходяться 24 будівлі, на їх отримання виділяється 947 тисяч", - зазначив Віталій Костишин.

За його словами, минулого року підприємство отримало від оренди 380 тисяч гривень. Ці кошти були розподілені на потрібний ремонт. Зокрема, минулого року за ці кошти було відремонтовано підкупольну частину на Незалежності 46.

Костишин додав, що наразі немає доцільності об’єднувати два підприємства, оскільки одне обслуговує державне майно, а інше – комунальне. Тієї ж думки і керівник господарського підрозділу ресурсного забезпечення ОДА Василь Антоняк. Адже їхнє підприємство взагалі не заробляє жодних коштів.

«Це дуже серйозна справа, тож вважаю, що не потрібно це робити», - поділився думкою голова комісії Остап Дзеса.

Тож комісія рекомендувала залишити все як є ще на один рік.