Прикарпатські депутати зберуться на медичну сесію у Тлумачі


На розгляд XVIIІ виїзної сесії обласної ради, яка відбудеться 27 жовтня 2017 року у м. Тлумач, винесено 17 питань. Такий проект порядку денного рекомендувала до розгляду депутатського корпусу президія обласної ради.

Як розповів голова обласної ради Олександр Сич, проведення сесійного засідання в Тлумацькій міській ОТГ мотивоване тим, що це наразі єдина громада, об’єднана навколо районного центру.

"Нам буде цікаво послухати, як функціонує центральна районна лікарня в умовах адміністративної реформи, які проблеми виникають при наданні послуг з охорони здоров’я", - відзначив керівник депутатського корпусу.

Найважливіший блок питань сесії буде присвячений питанням медицини. Зокрема, до розгляду депутатів обласної ради запропоновані проекти рішень про стан та особливості реформування галузі охорони здоров’я області, функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад, стан виконання регіональної цільової програми створення системи екстреної медичної допомоги на 2013-2020 роки.

Також прикарпатські обранці обговорять можливість зміни найменування та затвердження Статуту комунального підприємства "Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр" в новій редакції та звернуться до Президента України,  Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням законодавчо врегулювати питання трансплантації органів.

Ще два звернення обласної ради до центральних органів влади стосуватимуться внесення змін до бюджетного кодексу України та доповнення переліку основних лікарських засобів.

Окрім питань, які стосуються функціонування медичної галузі, до порядку денного сесії включено низку проектів рішень, які потребують невідкладного розгляду. Зокрема, йдеться про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік та двох обласних програм, непогодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення, звільнення з посади та призначення головного редактора газети "Галичина". Вдруге на обговорення депутатів винесено питання щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад області в частині створення Переріслянської ОТГ. 

Відзначимо, що в рамках виїзної сесії відбудеться відкриття центру первинної медико-санітарної допомоги Тлумацької міської ОТГ, а також депутати зможуть оглянути відділення центральної районної лікарні.