Прикарпатські фахівці вивчали польський досвід у сфері розвитку кластерної форми організації виробництва в сільському господарстві


З 28 по 1 липня на запрошення Підкарпатського аграрно-споживчого кластера "АГРО-КАРПАТИ" робоча група, яку очолила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Марія Савка , відвідала Республіку Польща.

Спеціалісти ознайомилися з роботою консервного заводу (м. Леджіце) з виробництва соків, джемів, заморожених фруктів та овочів потужністю 30 тис. тонн в рік.

Під час візиту польські партнери продемонстрували сучасне виробництво м'ясо-ковбасних виробів потужністю 6 тонн на добу (м. Радом).

Робоча група відвідала сільськогосподарське підприємство (с. Дебно), яке має в обробітку 800 га ріллі та утримує 250 дійних корів, продуктивність кожної з яких не менше 10 тис. літрів молока в рік.

Всі названі підприємства входять до аграрно-споживчого кластера "АГРО-КАРПАТИ". Члени робочої групи мали можливість оцінити економічні переваги кластерної моделі виробництва, яку за підтримки польських партнерів передбачається впровадити у нашій області.

У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомили, що очікується приїзд делегації Підкарпатського воєводства Республіки Польща для продовження співпраці в рамках кластерної моделі, а також планується підписання відповідного Меморандуму.