Прикарпатські фармацевти винайшли засіб проти облисіння


Ні - випаданню волосся! Фармацевти Івано-Франківщини винайшли лікарський засіб проти надмірного облисіння у жінок та чоловіків, а також стимуляції росту волосяного покриву.

Препарат розроблений на рослинних компонентах: витяжці з листя кропиви, шавлії і кінського каштану. Цей збір за словами фармацевтів стимулюватиме ріст волосся у жінок і чоловіків, діятиме при андрогеновому та симптоматичному облисінні.

"Андрогенове - це облисіння у жінок і чоловіків зі спадковою схильністю. Симптоматичне, тому, що є ознакою ряду станів: вагітності, годування груддю, стресу, інфекційних захворювань. Волосся випадає тому, що на фолікул діють шкідливі фактори, які зупиняють його ріст", - каже доцент кафедри організації та економіки фармації і технології ліків ІФНМУ Мар'яна Федоровська.

Наразі препарат медики тестували тільки на тваринах. Перевіряли ефективність та безпечність медичного засобу.

При позитивному захисті кандидатської чи докторської дисертації вони можуть бути спрямовані на клінічні дослідження, а в песпективі промислове виробництво. Якщо препарати пройдуть всі необхідні перевірки, їх можна буде придбати в аптеках.

Відео Галичина