Прикарпатські лікарі співпрацюватимуть з чеськими колегами


Днями відбулася триденна робоча поїздка керівництва Івано-Франківської обласної клінічної лікарні в Інститут клінічної та експериментальної медицини міста Прага

До складу делегації увійшли головний лікар ОКЛ Остап Грищук, заступник головного лікаря ОКЛ з хірургічної роботи Андрій Яворський, завідувач відділення ендокринології Володимир Гаврилюк та старша медична сестра відділу Леся Григорчук, а також доцент кафедри судинної хірургії ІФ НМУ Олег Попадюк.

 «Робота щодо підписання угоди про співпрацю була непроста, оскільки потрібно було отримати дозвіл від Міністерства охорони здоров’я Чехії, - зазначив головний лікар ОКЛ Остап Грищук. – Та все ж, МОЗ пішло нам назустріч і договір підписано».

За словами керівника обласної лікарні, угода про співпрацю між двома лікувальними закладами полягає у практичній та науковій медичній галузі, зокрема у проведенні спільних конференцій як в Україні, так і в Чехії, а також реалізації фахівцями на практиці спільних ініціатив.

Серед найосновніших пунктів, які прописані в угоді, - навчання та стажування працівників обласної клінічної лікарні на робочому місці у клініці Інституту клінічної та експериментальної медицини, який є найбільшим лікувальним закладом Міністерства охорони здоров’я Чехії. Клініка спеціалізується у наданні допомоги за трьома напрямками і складається із трьох центрів – серцево-судинного, діабетології та трансплантології.

За домовленістю п’ять спеціалістів ОКЛ упродовж року будуть мати можливість пройти двотижневе стажування. Витрати на проїзд, харчування і страхування бере українська сторона. Проживання і навчання забезпечують чеські партнери.  

Наразі, як повідомив керівник закладу, проводиться подання кандидатур серед лікарів-ендокринологів та фахівців з серцево-судинних захворювань і їх відбір на навчання.