Прикарпатські лісівники долучаться до міжнародного проекту задля збереження лісів


На засіданні колегії Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства розглянуто актуальні питання життєдіяльності галузі.
Йшлося про виконання завдань щодо реалізації продукції та припинення самовільних рубок прикарпатських лісів.

Також обговорили стан будівництва та капітального ремонту лісових автомобільних доріг. До речі, за перше півріччя лісогосподарськими підприємствами їх здійснено на суму 12 мільйонів гривень.

Окремо розглянуто проект збереження біологічного різноманіття в умовах ведення лісового господарства Прикарпаття. Цей міжнародний проект реалізується за сприяння фонду місцевого співробітництва посольства Фінляндії в Україні задля збереження біорізноманіття та популяції рідкісних видів рослин і тварин.

Що стосується самовільних рубок деревини, які відбуваються на Прикарпатті, то тільки у цьому році їх виявлено в обсязі 759 м куб. Завдані збитки на 4 мільйони 378 тисяч гривень. До слова, у порівнянні з минулорічними показниками, обсяги самовільних рубок зменшились на 240 м куб.

За шість місяців 2017 року лісгоспами було складено 265 протоколів про лісопорушення. Свою роботу відновила рейдова група «Оса», до складу якої входять правоохоронці, активісти та працівники лісової охорони.