Прикарпатські лісівники охоронятимуть рідкісних тварин та рослин


В обласній раді відбулася презентація проекту "Збереження біологічного різноманіття в умовах ведення лісового господарства Прикарпаття"

Про це пише прес-служба Івано-Франківської облради. Проект проваджується екологічною організацією "Еко-Галич" за підтримки Фінського Фонду Місцевого Співробітництва Посольства Фінляндії в Україні та за сприяння Івано-Франківської обласної ради, Міністерства екології та природних ресурсів України та Державного природознавчого музею НАН України (м. Львів).

Метою проекту, що триватиме до  літа 2018 року, є створення охоронних зон в місцях репродукції червонокнижних тварин, рослин та грибів на території Прикарпаття.

В ході реалізації проекту для працівників лісової галузі будуть проведені лекції, тренінги для підвищення рівня природоохоронних знань, біології та екології. Окрім цього, лісівників буде забезпечено необхідною літературою. На завершальному етапі проекту до природоохоронної діяльності залучатимуть всі лісові господарства України, шляхом впровадження даної методики створення охоронних зон.

По завершенні проекту буде сформована "Червона книга Прикарпаття", що міститиме інформацію про тварин, рослин та грибів, які охороняються на території Івано-Франківської області.