Прикарпатські лісівники продали до новорічних свят понад 10 тисяч ялинок


У 2017-18 рр. під час новорічної кампанії 17 держлісгоспів Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства долучилися до проведення кампанії з реалізації новорічних дерев.

Загалом, у передноворічний період підприємства Управління реалізували понад 10 тисяч ялинок та 16 тисяч гілок. Середня ціна за ялинку цього року склала 80 грн. Реалізували новорічних красунь та гілок на суму 912 тис. грн.

Найбільше новорічних дерев реалізували ДП «Кутське лісове господарство», «Солотвинське лісове господарство», «Гринявське лісове господарство» та «Івано-Франківське лісове господарство».

Крім того, франківці мали можливість придбати зелених красунь у горщиках від ДП «Івано-Франківського лісового селекційно-насіннєвого центру».

Також варто зазначити, що задля охорони новорічних дерев від незаконної вирубки та реалізації лісівники, державна лісова охорона спільно з екоінспекцією, національною поліцією провели 120 рейдів. В області працювали 111 рейдових бригад. На винуватців складено адмінпротоколи та стягнено штрафи за шкоду заподіяну лісу.

Нагадаємо, державні підприємства Івано-Франківського ОУЛМГ згідно з встановленими лімітами планували заготовити 19 тисяч новорічних ялинок та понад 25 тисяч гілок.