Прикарпатські митники "недооцінили" транспортні засоби на понад мільйон гривень


В ході службової перевірки, проведеної працівниками відділу внутрішньої безпеки обласної фіскальної служби, встановлено порушення в роботі окремих посадових осіб Івано-Франківської митниці ДФС під час здійснення митного оформлення транспортних засобів.

Про це повідомили в прес – службі Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Діяльність митників, які не забезпечили належний контроль за правильністю визначення суб’єктами зовнішньо – економічної діяльності митної вартості транспортних засобів призвела до заниження сплати митних платежів до бюджету на суму понад 1 мільйон гривень.

За матеріалами перевірки, які скеровано в прокуратуру Івано-Франківської області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні  посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На даний час тривають першочергові слідчі дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до скоєння даного кримінального правопорушення.