Прикарпатські митники вчили школярів митної справи


До Міжнародного дня митника працівники Івано-Франківської митниці ДФС провели відкритий урок з митної справи для старшокласників Івано-Франківської загальноосвітньої школи №3.

Зустріч відбулася за сприяння Івано-Франківського осередку громадської організації «Розвиток громади» в рамках проекту «Профорієнтація у школах».

Начальник відділу митного оформлення №4 митного поста «Івано-Франківськ центральний» Івано-Франківської митниці ДФС Сергій Шийчук розповів учням 8-10 класів про роботу митників. Посадовець ознайомив школярів з основними функціями митниці, робочими процесами,  пов’язаними з митним оформленням товарів, та розповів про курйозні випадки, які траплялися за 25 років клопіткої праці.

Діти із зацікавленістю слухали представника фіскального органу, а особливо – як стати митником. Сергій Шийчук наголосив, що професія митника є вкрай важливою та затребуваною, оскільки покликана захищати економічні інтереси нашої країни. Тому, обираючи митну справу, дітям необхідно наполегливо вчитись, бути патріотами своєї країни, дисциплінованими та відданими справі і поставленим цілям.

Як відомо, проект «Профорієнтація у школах» започаткований ГО «Розвиток громади» у 2015 році та спрямований на допомогу молодим людям у виборі майбутньої професії.