Прикарпатські освітяни обговорюють ЗНО


1 жовтня цього року на Івано-Франківщині розпочала роботу ІV Міжнародна науково-методична конференція «Освітні вимірювання-2013. ЗНО як інструмент забезпечення рівного доступу до вищої освіти й оцінювання якості освіти: оцінювання, інтерпретація, використання результатів».

До участі  в роботі заходу, що відбуватиметься в м. Яремче протягом чотирьох днів, запрошені спеціалісти в галузі освітніх вимірювань, а також фахівці з навчальних дисциплін, що включені до переліку ЗНО (з математики; фізики; хімії; біології; української, російської та іноземних мов; української та світової літератур; історії України; всесвітньої історії; географії).

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький, привітавши гостей, розповів про здобутки Прикарпаття в освітянській галузі.

"На Прикарпатті з кожним роком збільшується кількість обдарованих дітей, які привозять на Прикарпаття нагороди з Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, а це свідчить, в першу чергу, про високий рівень знань вчителів. Сподіваюсь, що результати даної конференції допоможуть в майбутньому освітянам в нелегкій педагогічній роботі", - наголосив Роман Іваницький.

Під час роботи конференції педагоги розглянуть ряд актуальних питань. Зокрема, щодо освітніх стандартів, удосконалення тестових завдань та інноваційні технології  в освітніх вимірюваннях тощо. Окремим питанням розглянуть ЗНО як інструмент відбору до вищих навчальних закладів.

У ході конференції учасники також обговорюватимуть проблеми єдиного моніторингового простору освіти та вимірювання когнітивних характеристик інтелекту та здатності до навчання.