Прикарпатські ОТГ мають можливість цьогоріч освоїти 129 проектів на 65 мільйонів


Відбулася нарада з питань використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Участь у заході взяли представники департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації та Яблунівської, Заболотівської, Рожнівської, Войнилівської, Олешанської і Спаської об’єднаних територіальних громад.

За словами заступника голови ОДА Богдана Кобилянського, громади області цього року можуть реалізувати 129 проектів за рахунок коштів інфраструктурної субвенції на загальну суму 65 мільйонів гривень. Однак не всі ОТГ розпочали освоєння фінансового ресурсу. Причиною цьому стали ряд проблемних питань. Так, Войнилівська об’єднана територіальна громада досі не розпочала реалізацію проекту із вуличного освітлення на 32 вулицях у п’яти селах громади через технічні питання, пов’язані із проходженням експертизи. 

На надходження коштів для закупівлі грейдера чекають також у Заболотівській ОТГ. Погодні умови тривалий час не давали змогу розпочати ремонтно-будівельні роботи на дорогах Яблунівської ОТГ, де окрім цього проекту, мають на меті розпочати будівництво нового дитячого садочка.