Прикарпатські ОТГ залучають кошти обласного бюджету на розвиток


Прикарпатські ОТГ активно використовують можливості залучати кошти на розвиток своїх громад з обласного бюджету.

В 2017 році 9 об’єднаних громад Івано-Франківщини подали проекти на Обласний конкурс програм та проектів розвитку місцевого самоврядування. Сім ОТГ стали переможцями восьмого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та загалом отримали співфінансування в розмірі 2 млн. 405 тисяч гривень на реалізацію своїх проектів. А Матеївецька ОТГ за підсумками шостого обласного конкурсу “Громада кращого довкілля” виборола 1 місце та була відзначена грошовою премією у 200 тисяч гривень.

Цьогоріч громади Івано-Франківської області вже подали 28 проектів на фінансування капітальних робіт та розробку проектно-кошторисної документації для них з обласного екологічного фонду на суму понад 15 мільйонів гривень.

«ОТГ Івано-Франківщини використовують усі можливості. В тому числі за останній рік більшість громад накопичили достатній досвід та на проектній основі активно залучають кошти з обласного бюджету для масштабних робіт, які самостійно профінансувати не можуть. Вдячні Івано-Франківській обласній раді за розуміння та підтримку проектів ОТГ. Для громад ці кошти дуже потрібні», - каже директор Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Для прикладу, Олешанська ОТГ подала проект на виготовлення проектно-кошторисної документації та будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Дністер (ур. Горішнє) в с. Долина.

Брошнів-Осадська ОТГ підготувала проекти проведення берегоукріплювальних робіт, реконструкцію каналізаційних мереж та очисних споруд в селищі Брошнів-Осада, а також на будівництво полігону ТПВ із влаштуванням сміттєсортувальної лінії в урочищі “Сміттєзвалище” в селищі Брошнів-Осада.

Войнилівська ОТГ подала проекти на проведення заходів по боротьбі з шкідливою дією вод в с. Перевозець і відновленню сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Сівка в селищі Войнилів та с. Довпотів.

Серед громад, які подали заявки-проекти на фінансування з обласного екологічного фонду, також Витвицька, Космацька, Ланчинська, Матеївецька, Печеніжинська, Рожнівська, Делятинська, Тлумацька, Ямницька та Яблунівська ОТГ.