Прикарпатські податківці стали менше перевіряти бізнес


Впродовж січня – листопада 2016 року фахівці підрозділів аудиту провели 429 документальних перевірок суб’єктів господарювання.

За такий же період 2015 року платників податків перевіряли 605 разів. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Як зазначають податківці, сьогодні акцент у роботі аудиторів зроблено на якісному відборі до перевірок «проблемної групи» платників податків, які допускають порушення податкового, митного законодавства та забезпеченні доказовості виявлених порушень. Завдяки цьому, з початку року при зменшенні кількості документальних перевірок в 1,4 рази, до бюджету донараховано узгоджених податкових зобов’язань на суму 25 млн. грн. Це майже на 2 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Крім цього, з початку року проведено 231 фактичну перевірку. За матеріалами перевірок до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій на загальну суму 2,8 млн.грн.

На сьогодні, за результатами перевірок, в т.ч. проведених у минулих роках, до бюджету надійшло 36,6 млн. гривень донарахованих сум.