Прикарпатські поліцейські затримали крадія кондиціонерів на гарячому


Поліцейські оперативного підрозділу місцевого відділу поліції викрили зловмисника, який обікрав гаражне приміщення.

За допомогою до правоохоронців звернувся 37-річний франківчанин, який повідомив, що 6 серпня невідомець з його гаражного приміщення викрав два кондиціонери іноземного виробництва. Отримавши інформацію про злочин, оперативники негайно виїхали на місце події.

Завдяки професійним діям працівників розшуку, особу зловмисника було встановлено та затримано неподалік скоєння злочину. Ним виявився 34-річний житель Івано-Франківська, який в минулому притягувався до кримінальної відповідальності за злочини пов'язані з обігом наркотичних засобів.

В ході слідчих дій було встановлено, що чоловік шляхом підбору ключа проник до приміщення гаража, звідки викрав кондиціонери. Після чого, поцуплене майно завантажив до свого автомобіля та поспіхом намагався покинути місце злочину, але вчасно був затриманий поліцейськими. Автотранспорт вилучено та поміщено на територію відділу поліції, а викрадені кондиціонери після проведення слідчих дій будуть повернуті законному власнику.

Лиходія затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні крадіжки та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області