Прикарпатські правоохоронці стежитимуть за дітьми на канікулах


Як і щороку, працівники прикарпатської ювенальної превенції протягом літніх шкільних канікул дбатимуть, щоб відпочинок дітей проходив без прикрих випадків та у безпеці.

Разом з колегами з інших підрозділів поліції Івано-Франківщини, представниками соціальних служб та інших зацікавлених установ і організацій сплановано та здійснюватимуться профілактичні заходи щодо попередження вчинення неповнолітніми і стосовно них різного роду правопорушень, негайного реагуватимуть на всі факти порушення прав та соціальних гарантій дітей. Про це йдеться на сторінці Ювенальної превенції Прикарпаття.

У полі зору ювенальних поліцейських, зокрема, перебуватимуть розташовані на території області дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, а також тимчасові наметові містечка, літні табори при загальноосвітніх навчальних закладах. Під час бесід з їх вихованцями поліцейські наголошуватимуть на неприпустимості у підлітковому та молодіжному середовищі проявів жорстокості, насильства, пияцтва, наркоманії.

Також працівники ювенальної превенції проводитимуть роз’яснювальну роботу щодо запобігання нещасним випадкам серед дітей, пов’язаним з необережним поводженням з вибухонебезпечними предметами та боєприпасами, на неухильному дотриманні правил дорожнього руху та безпечного поводження на воді. 

Особлива увага правоохоронців буде привернута до закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг або громадського харчування, стосовно дотримання обмежень перебування в них дітей у нічний час та заборони продажу їм алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів.