Прикарпатські роботодавці щомісяця приймають на роботу більше 8 тисяч працівників


«Сьогодні можемо говорити про позитивні зрушення з офіційного працевлаштування працівників. Так, якщо в минулому році в середньому в місяць приймалось на роботу 6,6 тисяч працівників, то вже в цьому році - 8,1 тисячі, тобто більше півтори тисячі осіб в місяць», - зазначила під час прес-конференції повідомила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За її словами, на таку статистику, в першу чергу,  вплинули внесені зміни до діючого законодавства щодо значного збільшення відповідальності за порушення в сфері трудових відносин. Крім цього, питання офіційної зайнятості громадян та легалізації заробітної плати знаходиться на постійному контролі в органах ДФС. Так, фіскальною службою Прикарпаття спільно із органами місцевої влади проводиться комплекс заходів, спрямованих на дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства при використанні у своїй діяльності праці найманих осіб. В результаті,  таких заходів впродовж цього року до оформлення належним чином трудових відносин залучено 148 громадян та 40 фізичних осіб зареєструвались суб'єктами підприємницької діяльності.

Також заслухано 677 мінімізаторів заробітної плати, з яких 8,9  відсотків підвищили її рівень. Як наслідок до місцевих бюджетів додатково надійшло 481,4 тис.гривень ПДФО.

Також одним із заходів, які вживаються податківцями для виявлення неоформлених найманих працівників та перевірки правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО та єдиного внеску фізичними особами – підприємцями є проведення контрольно-перевірочної роботи.

«Сьогодні до перевірок відбираємо ризикових суб’єктів господарювання, робимо акцент на аналітичній складовій при виявленні тих суб’єктів господарської діяльності, які порушують законодавство при виплаті заробітної плати, шляхом використання існуючих баз даних», - зазначила Ірина Столярик.

 Як повідомила очільник відомства, з початку року проведено 63 перевірки з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, за результатами яких донараховано 1,4 млн. гривень. За результатами проведених  перевірок юридичних осіб донараховано 329,9 тис. гривень.