Прикарпатські рятувальники б’ють на сполох


За минулу добу рятувальники Івано-Франківської області 51 раз виїжджали на гасіння пожеж. 40 загорань виникло в природних екосистемах - горіла суха трава, стерня та сміття.

У більшості до виникнення цих пожеж призводять: необережність людей у поводженні з вогнем та занос сторонніх джерел запалювання. Як правило, люди не замислюються наскільки страшними можуть бути наслідки їхньої безпечності, пише прес-служба ДСНС в області.

Управління ДСНС України у Івано-Франківській області звертається до всіх жителів області припинити випалювати сухотрав’я й стерню та дотримуватися елементарних вимог перебуваючи на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Окрім цього, громадянам треба бути дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухостою, лісових насаджень, полів.

Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити займання сухої трави на початковій стадії легко — досить вилити на неї відро води чи прикидати землею.

У випадку виникнення пожежі одразу телефонуйте на «101».