Прикарпатські рятувальники цьогоріч 141 раз виїжджали на хибні виклики


Чи не щодня до пожежно-рятувальної служби області надходять повідомлення зі стаціонарних та мобільних телефонів із проханням про допомогу від мешканців області, котрі потрапили в різні ситуації.

Проте, серед них, на жаль, часто зустрічаються і неправдиві, тобто хибні виклики. Вони є суттєвою проблемою для оперативно-рятувальної служби, а винуватцями таких «жартів» можуть бути дорослі й діти, інформує управління ДСНС в області.

Рятувальники звертають увагу громадян бути більш свідомими і без потреби не телефонувати на «101». Адже іноді, поспішаючи на вигадане чиєюсь уявою «загорання» чи «пожежу»,  працівники рятувальної служби не зможуть  надати оперативно допомогу тим, хто потребуватиме її насправді, бо під час слідування пожежних  машин  у хибному напрямку, паралельно може надійти інформація про реальну пожежу чи іншу надзвичайну ситуацію.

У такому випадку перенаправлення підрозділів  з одного виклику на інший завжди призводить до втрати дорогоцінних хвилин, від яких може залежати життя людини, яка  дійсно потребує допомоги. Важливим є серйозно ставитися до діяльності пожежно-рятувальної служби та розуміти наслідки, до яких може призвести хибний виклик.