Прикарпатські рятувальники переймали досвід поляків


В рамках спільного проекту між воєводською комендатурою державної пожежної служби міста Кракова Республіки Польща і управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області «Підвищення ефективності реагування українських аварійно - рятувальних служб на надзвичайні ситуації», що фінансується польськими партнерами за рахунок коштів програми «Польська допомога задля розвитку – 2016», відбувся четвертий етап цього проекту.

Під час заходу рятувальники області у складі 10 осіб здобули новий досвід та вміння щодо ліквідації наслідків ДТП.

У рамках візиту відбулась урочиста зустріч української делегації з керівництвом Малопольської комендандатури державної пожежної служби в Кракові. 

Того ж дня пройшло перше заняття з організації рятувальних робіт при ДТП. Продемонстровано спеціальне обладнання та спорядження, яке є на озброєнні у польських рятувальників.

Рятувальники Прикарпаття мали змогу відвідати повітову команду державної пожежної служби в Освенцим. Комендант повітовий представив команду та пожежно-рятувальний підрозділ, який є при команді.

Також рятувальники взяли участь в практичних навчаннях, які відбулися на базі пожежно-рятувального підрозділу № 2 м. Кракова. Метою навчань було відпрацювання різних способів із деблокування пасажира з автомобіля, який потрапив у ДТП.

Поряд з тим, делегація рятувальників ознайомилася із діяльністю краківської міської команди та  повітової команди державної пожежної служби в Закопаному, зі специфікою гірської місцевості з точки зору ліквідації наслідків ДТП та гасіння пожеж.

На сьогоднішній день проводиться робота щодо написання нового проекту на 2018-2019 роки.