Прикарпатські рятувальники в районі Піп Івана шукають зниклих туристів


Вчора, до чергових працівників ПРВ Явірник (г. Піп Іван) надійшло СМС-повідомлення про те, що під час проходженням маршрутом в районі схилу г. Вухатий камінь поблизу с. Дземброня Верховинського р-ну. втратили орієнтування та заблукали 2 туристи жителі Полтави.

Вказані туристи з 20 - 22 лютого ночували в притулку для туристів в приміщенні обсерваторії на г. Піп Іван та проігнорували попередження рятувальників про відмову від проходження маршрутом до г. Вухатий Камінь. 

З метою проведення пошуково-рятувальних робіт в район пошуку о 22.00 год. направлено рятувальників ПРВ Явірник (г. Піп Іван) - 2 чол. та о 22.40 год. – рятувальники ПРВ смт. Верховина ГПРЧ АРЗ СП – 1 од. тех., 5 чол.  

Погодні умови в районі пошуку складні: сильний вітер (25-30 м/с), опади у вигляді мокрого снігу, температура повітря 0 - +2 оС, видимість до 5 м. Зв’язок з потерпілими відсутній.

З 00.00 год. до 03.00 год. рятувальниками ПРВ Явірник (г. Піп Іван) обстежено вершину г. Вухатий камінь, потерпілих туристів не знайдено. Враховуючи складні погодні умови та наявність загрози для рятувальників група о 04.20 год. повернулась в розташування ПРВ Явірник (будівля обсерваторії г. Піп Іван).

О 03.00 год. рятувальники ПРВ смт. Верховина ГПРЧ АРЗ СП прибули до місця можливого перебування туристів (згідно координат вказаних у СМС-повідомленні). Проведено запуск 2-х червоних ракет та здійснено обстеження прилеглої території, потерпілих не виявлено.

Станом на 06.00 год. рятувальниками проводяться пошуково-рятувальні роботи на північно-західному схилі г. Вухатий Камінь. 

З метою нарощення сил в районі пошуково-рятувальних робіт приведено в готовність до залучення рятувальників ПРВ Косів та ПРВ Ворохта ГПРЧ АРЗ СП УДСНС в області.