Прикарпатські школярі перемогли у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді


Протягом квітня школярі Івано-Франківщини долучалися до участі у масштабному інтелектуальному змаганні — I Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок».

Це змагання підготувала та провела команда освітнього проекту «На Урок». Участь в олімпіаді була безкоштовною, а свої сили міг випробувати кожен бажаючий. За словами організаторів, інтернет-олімпіада — це найдоступніший спосіб перевірити свої знання та отримати нагороди.

Для участі в олімпіаді потрібно було, аби вчитель зареєструвався на сайті, створив заявку на участь та вказав імена своїх учнів, щоб отримати паролі доступу.

За отриманими паролями учні могли потрапити до кабінету учасника, де на них чекали інтерактивні завдання з обраного предмету. Оскільки олімпіада проходила дистанційно, організатори розробили систему захисту від списування.

Якщо під час розв'язування завдань, учасник відкривав сторонній сайт чи будь-яку програму на комп'ютері, він втрачав бали. Про це учасників попередили безпосередньо перед початком олімпіади.

Загалом, до участі в олімпіаді приєдналося понад 257 000 школярів, серед переможців — 5 учнів з Івано-Франківщини!

Зокрема:         

4 місце (Українська мова та література - 4 клас) - Яремій Софія, Косівський район, Кобаківський ліцей імені Марка Черемшини

6 місце (Інформатика - 5 клас) - Собків Аліна, м.Івано-Франківськ, Школа №4

7 місце (Інформатика - 8 клас) - Пересипкіна Анастасія, м.Івано-Франківськ, Івано-Франківський НВК "Школа-гімназія №3"

7 місце (Інформатика - 4 клас) - Мартинюк Віталій, Богородчанський район, Дзвиняцької сільської ради ОТГ

7 місце (Українська мова та література - 4 клас) - Урбась Надія, м.Івано-Франківськ, Школа №26.

Переможці отримали дипломи від організаторів та бонуси від партнерів.