Прикарпатські «спрощенці» збагатили місцеву скарбницю майже на 53 млн. гривень


З початку року прикарпатські суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 52,9 млн.гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 17,3 млн. грн., або майже на 53 відсотка.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Загалом, на спрощеній системі оподаткування працює понад 27,5 тисяч фізичних осіб - підприємців та більше 3,5 тисяч юридичних осіб.

Податківці нагадують, що з 01.07.2015 р. при продажу товарів, наданні послуг (в тому числі в мережі Інтернет), платники, що сплачують єдиний податок та знаходяться на ІІІ групі зобов’язані здійснювати розрахунки із застосуванням РРО. А 01.01.2016 року обов’язок проводити діяльність через РРО стосуватиметься   платників єдиного податку ІІ групи. Зазначені зміни не стосуються підприємців другої і третьої груп, що здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.

Крім того, для платників 2 та 3 груп спрощеної системи оподаткування, в разі застосування зареєстрованих та опломбованих РРО з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно, передбачено звільнення від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО до 1 січня 2017 року.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області