Прикарпатські свободівці блокуватимуть рух російських вантажівок через Яблуницький та Вишківський перевали


Активісти Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" блокуватимуть рух російських вантажівок територією Прикарпаття.

Про це 12 лютого 2016 року заявив голова обласної організації Василь Попович, пише прес-служба обласного осередку "Свободи"

За словами Поповича, свободівці організували чергування на Яблуницькому та Вишківському перевалах задля унеможливлення безперешкодного руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації на Закарпаття, звідки той прямує до країн Европейського Союзу.

Такі дії обумовлені тим, що у зв'язку з забороною в'їзду на територію Польщі російських вантажівок, одночасно збільшився їхній потік територією Закарпаття через українсько-румунський та українсько-словацький кордони.

"В той час, як сусідня Польща, демонструючи солідарність з українською нацією, а також Туреччина вже заборонили транспортувати російські вантажі територією своїх країн, українська влада продовжує потурати агресору. Протягом останніх днів рух російських вантажівок різко активізувався через Закарпаття до країн ЕС, тому намагатимемося в будь-який спосіб не допустити їх проїзд через Прикарпаття", - відзначив Василь Попович.

Очільник свободівців закликає долучитися до акції також активістів інших патріотичних організацій краю, а також закликає українську владу припинити практику подвійних стандартів.

"Наскільки відомо, вантажівки перетинають український кордон без належного митного огляду, так як йдуть транзитом. Гіркий досвід російських "гуманітарних" конвоїв ми вже маємо на прикладі Луганської та Донецької областей. Зважаючи ж на те, що країна-агресор з 1 січня заборонила транспортування своєю територією вантажів з України через введення в дію економічної частини Угоди про Асоціацію України та Евросоюзу, закликаємо українських можновладців врешті-решт заборонити в'їзд російських вантажівок територією нашої країни й не створювати прецедентів, коли громадськість змушена в черговий раз перебирати на себе функції держави", - резюмував свободівець.