Прикарпатські свободівці вимагають у центральної влади припинити політичні репресії


Фракція «Свободи» в Івано-Франківській обласній раді звернулась до центральної влади з вимогою припинити політичні репресії, звільнити з-під варти всіх безпідставно затриманих активістів і провести чесне та неупереджене розслідування подій 31 серпня.

Звернення такого змісту під час сесії облради зачитав депутат, очільник обласного осередку ВО «Свобода» Василь Попович, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«За дуже короткий термін нова влада, аби відволікти увагу від свого безчинства і бездіяльності засадила до тюрем багато патріотичної молоді. В Україні відбувається політична розправа над людьми, які борються проти злочинних діянь нинішньої влади. Вони намагаються нейтралізувати патріотів-українців, використовуючи найкращі методи режиму Януковича. Саджають в тюрми, не допускають адвокатів, проводять в їхніх домівках обшуки. Влада всіляко чинить тиск, аби залякати та знищити молодий опір. Ви знаєте, я був вражений, бо під час Революції Гідності такого не було. В Тисмениці в сьомій годині ранку під хату до колишньої дружини, з якою Ігор Сабій розлучений 15 років приїхали слідча група, опергрупа у повному бойовому комплекті. Чотири машини зранку. Слідчі, які хотіли виламувати двері та зривати підлогу. І це при тому, що людина вже 15 років там не живе і там не прописана. Тобто, повний абсурд. І при цьому вони ще хотіли вилучати всі комп’ютери в дитини. Ви схаменіться, бо вже так було», - зауважив Попович.

За словами депутата, суд кинув за грати свободівця Юрія Сиротюка, незважаючи на те, що його були готові взяти на поруки більше 40 нардепів. Підтримали Сиротюка і відомі громадські діячі та патріарх Філарет.

«Автора терміну «Революція гідності» депутата Верховної ради сьомого скликання Юрія Сиротюка рішенням суду кинули за грати на два місяці. І до сьогоднішнього дня жодних адекватних аргументів під час суду озвучено не було. За дванадцять днів ведення слідства та судових процесів 44 слідчі та 23 прокурори, які задіяні в цій справі, жодного разу так і не допитали. Нагадую, за Юрія Сиротюка підписалось більше 40 депутатів ВР, які готові взяти його на поруки. Також патріарх Філарет, визначні громадські діячі, представники української діаспори. Але суд не взяв це до уваги. Та Юрко Сиротюк не один. Таких невинно-засуджених патріотів, значна частина яких воюють в так званій антитерористичній операції і є героями війни, які відверто висловлюють свою громадянську позицію, виборюють свої демократичні права і виступаючи проти владного свавілля зараз десятки у всіх областях. Аваківські пси, серед яких безліч переатестованих «беркутівців», досі непокараних за криваві злочини на Майдані цинічно і зухвало вриваються до осель патріотів, приставляють зброю до голів їхніх батьків, дружин і дітей», - додав Василь Попович.

Тож закликав владу отямитися, припинити політичні репресії та звільнити з-під варти всіх активістів, проти яких ведуть політичну розправу.  А також зняти з них несправедливі звинувачення, забезпечити чесне та неупереджене розслідування подій 31 серпня.

«Жодних доказів проти Сиротюка чи інших понад півсотні активістів у правоохоронців немає. На жаль, фальш, брехня, дволикість стали рисами цієї влади. З її деякими представниками були разом на Майдані, бо мусили побороти режим Януковича. Але тепер ми, свободівці, не можемо мати нічого спільного з тими, які прийшовши до владних крісел на спинах Героїв Небесної сотні розгорнули політичні репресії та переслідування. Переслідують не тільки «Свобода», але й інших націоналістів, патріотів, що сприймають світ через призму таких самих українських окулярів. І саме це має спонукати всі патріотичні, націонал-демократичні та націоналістичні сили до максимальної координації. Особливо, щодо звільнення всіх політичних в’язнів боротьби проти антиукраїнського режиму», - наголосив депутат-свободівець.

Наостанок Василь Попович подякував лідеру Правого Сектору Дмитру Ярошу та Юлії Тимошенко за те, що не побоялись сказати вголос щодо політичних переслідувань в Україні та висловили підтримку ВО «Свободі».