Прикарпатські військові вразили аташе НАТО точністю виконання завдань


На Рівненському полігоні відбулися масштабні бригадно тактичні навчання з бойовою стрільбою окремої гірсько-штурмової бригади, що базується в Коломиї та окремої артилерійської бригади оперативного командування "Захід".

Противник зайняв оборону на березі. Знищити ворога намагаються силами артилерії і армійської авіації. Подолавши водну перешкоду у наступ йдуть і бійці гірсько-штурмової бригади, повідомляє ICTV.

Розвідку здійснює літак Л-39 Альбатрос, піхота ж переправляє техніку і особовий склад через понтонну переправу. Під воду занурюються танки. Замочувати свої бойові машини бійці бригади вчаться вперше. Перед тим довго тренувалися, аби не панікувати під водою і добре виконати завдання.

"Є спеціальний протигаз, балон з киснем, зайняв своє місце в екіпажі, задраяли люки і вперед", -розповідає військовий В'ячеслав.

Сутеніє, військові відпрацьовують ситуацію звільнення населеного пункту в районі ООС. Це одне з найнебезпечніших та найважливіших завдань для наших арміців.

За виконанням завдань пильно стежать військові аташе країн НАТО. Заступник командувача багатонаціональної дивізії Південь-Схід Томас Гарден каже, що те, як діють наші військові захоплює.