Прикарпатські війти та секретарі сільрад підвищували власну квалікацію


В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій у зимові місяці традиційно проводиться значна кількість навчань посадових осіб місцевого самоврядування – сільських і селищних голів, секретарів сільських і селищних рад, спеціалістів - землевпорядників, бухгалтерських працівників виконавчих комітетів місцевих рад.

Тематика перших у 2017 році семінарів для сільських і селищних голів, землевпорядників має підвищену актуальність: «Правове регулювання земельних відносин». Цей семінар проводиться центром спільно з Головним управлінням    Держгеокадастру в області. 1 лютого у центрі розпочався другий у цьому році семінар зазначеної тематики, а всього у лютому таких семінарів буде три.

Протягом лютого відбуватимуться також навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації секретарів сільських і селищних рад, зокрема й секретарів, новообраних протягом минулого року,  та секретарів рад об’єднаних територіальних громад, головних бухгалтерів та спеціалістів з бухгалтерського обліку і звітності виконкомів цих рад.

Напередодні у центрі відбулася нарада і збори трудового колективу центру, на яких підбито підсумки роботи у минулому році та уточнено пріоритетні напрямки навчальної діяльності центру у 2017 році. Одним з таких напрямів є підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, насамперед уперше обраних на посаду та новопризначених. Усього протягом 2016 року у центрі пройшли підвищення кваліфікації 2778 слухачів, а з них – 898 працівників органів місцевого самоврядування. Навчання за двотижневими професійними програмами підвищення кваліфікації пройшли, зокрема, уперше обрані на посаду на місцевих виборах 170  сільських голів і 5 селищних голів, а також  99 секретарів сільських рад і 3 секретарі селищних рад.