Прикарпатські вибухотехніки просили в облради 200 тис грн на робота


Сьогодні, 12 квітня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Серед іншого депутати заслухали питання про внесення  змін до обласного бюджету на 2016 рік, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Розглядаючи питання по пунктам, директор департаменту фінансів Галина Карп запропонувала виділити 200 тисяч гривень з залишку загального фонду обласної ради на вибухово-технічне обладнання для поліцейських у зоні проведення антитерористичної операції.

Однак представник спілки учасників АТО Василь Андріїв зазначив, що поліцейські в зоні АТО виконують функції з охорони правопорядку, тож не зрозуміло для чого потрібне обладнання.

"Знаю, що поліція непогано фінансується з державного бюджету, тож не розумію для чого нам давати кошти, ще й з обласного. Якщо потрібно виділимо, однак постає питання, наскільки це потрібно?", - поцікавився голова облради Олександр Сич.

Тож, начальник вибухо-технічного сектору Управління національної поліції в області Володимир Мороз розповів, що саме збираються придбати та для чого. За його словами, у них функціонує сектор, що здійснює роботи з пошуку та транспортування вибухонебезпечних предметів. Тож наразі у секторі мінімальне вибухотехнічне обладнання. Саме тому, поліцейські хочуть придбати робота, щоб не контактувати з підозрілими предметами. Він додав, що його можна буде використовувати і в Івано-Франківську.

"Ви хочете сказати, що у вас мізерне технічне забезпечення? Може тоді нам звернутися до Деканоідзе та Авакова та спитати, чому вони вас так бідно фінансують? Звичайно, ми можемо вирвати з нашого бідацього обласного бюджету 200 тисяч, але за них можна було б перекрити школу чи садочок", - наголосив Олександр Сич.

Після тривалого обговорення комісія вирішила направити звернення до Міністерства внутрішніх справ, щоб кошти виділили з державного бюджету. У разі відмови питання ще раз розглянуть у обласній раді.