Прикарпатському чиновнику, що взяв хабар за влаштування на роботу, присудили штраф


В Івано-Франківську засудили першого заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, що «погорів» на хабарі.

Нагадаємо,чиновника затримали 1 вересня під час одержання 500 доларів хабара за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування знайомого знайомого на роботу в один із підрозділів управління, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зазначається у матеріалах судової справи, передача хабара відбувалася у кімнаті для прийому громадян управління Державної пенітенціарної служби в області.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, у вчиненому щиро розкаявся, просив врахувати його стан здоров'я та призначити йому покарання, не пов'язане з позбавленням волі, у виді штрафу в мінімальному розмірі.

«Враховуючи особу обвинуваченого, обставини вчинення злочину, позицію прокурора, що просив призначити покарання обвинуваченому у виді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позицію обвинуваченого та захисника, що просили призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу у мінімальному розмірі, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, а тому вважає за можливе призначити йому покарання в межах санкції ч.2 ст. 369-2 КК України у виді штрафу, оскільки таке покарання є достатнім, справедливим і необхідним для його виправлення та для запобігання вчиненню злочинів як ним, так і іншими особами», - йдеться в документі.

У підсумку суд присудив штраф розміром 25 тисяч 500 гривень