Прикарпатських держслужбовців чекає поетапне скорочення


Сьогодні, 27 листопада в Івано-Франківську провели семінар з питань дотримання законодавства під час оптимізації структури органів виконавчої влади.

На семінар завітали  керівники кадрових служб структурних підрозділів облдержадміністрації, голови первинних профспілкових організацій, керівники кадрових служб райдержадміністрацій та голови районних комітетів профспілки працівників державних установ, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Присутні обговорили всі вважливі питання в зв’язку з анонсованим скороченням.

За словами керівника апарату ОДА Валерія Крецула, робота з оптимізації ведеться зараз у всіх областях, зокрема вже провели скорочення в  Одесі.

Натомість голова обласного комітету профспілки Ніни Гушпіт звернула увагу на те, що адміністративна реформа скоріш за все розтягнеться на два роки.

«Наразі ведуться роботи з підвищення мінімальної заробітної плати, нам обіцяють, що у 2016-2017 році її підвищать на два оклади», - зазначила Гушпіт.

Окрім того, присутні розглянули питання корупційної перевірки та скорочення чисельності держслужбовців на 20%, яке повинно пройти поетапно, оскільки за квартал можуть бути звільнено не більше 5% працівників.